Затварят улица“Опълченска“ за ремонт

opalchenska-i-slivnica

Разширението на столичния улица“Опълченска“ започва на 16 юли. Това заяви пред БНР директорът на дирекция „Транспорт“ към Столичната община Иван Николов.

Той посочи, че строежът включва трасето от бул. „Сливница“ до бул. „Тодор Александров“, което ще бъде с бус ленти.

„Започва на 16 юли със затваряне на кръстовището на бул. „Сливница“ и „Опълченска“, надмоството съоръжение ще бъде затворено. Това ще бъде първият етап. Ще има и голяма реорганизация на градския транспорт“, обясни Николов.

Той отбеляза, че по регулация, страничните терени са отредени за разширение на улица „Опълченска“, като всяко платно за движение ще бъде с по три ленти, една от които ще бъде за градския транспорт.

Николов заяви, че предстои и работа по бул. „Копенхаген“, който трябва да стигна до ж.к. „Младост“ 3.

„Много важно е тази година да започнем и с реконструкцията на бул. „Мария Луиза“. От надлеза до ул. „Козлодуй“ трябва да бъде реновирано цялото трасе, да се сложи гумена подложка по трамвайното трасе“, обясни той.

Предстои ремонт и на трамвайното трасе по бул. „Ал. Стамболийски“ от трамвайно ухо „Западен парк“ до бул. „Константин Величков“.Там ще се ремонтират трасето и тротоарите.

От 15 юли тръгва и нова автобусна линия – № 61, която ще е с маршрут от НДК до Витоша, местността Златните мостове.

Сайтът „Сега“ написа, че разширяването на „Опълченска“ ще се извърши от консорциум с водеща компания „Трейс груп“, а стойността на договора е близо 12,2 млн. лв. без ДДС. Контрактът предвижда строителството да се извърши за до 225 календарни дни след откриването на строителната площадка.