Затварят кръстовището на ул. „Филип Кутев“ и ул. „Могилата“ (ул. “Сребърна“) 

remont-hladilnika

Започва полагането на последния пласт асфалт на кръстовището ул. “Филип Кутев“ и ул. “Могилата“.

От 06:30 ч. на 16.03.2023 г. до 21:30 ч. на 19.03.2023 г. кръстовището на ул. „Филип Кутев“ и ул. „Могилата“ (ул. “Сребърна“) ще бъде затворено за движение. Шофьорите ще могат да използват обходни маршрути по булевардите: „Симеоновско шосе“, „Стоян Михайловски“, „Никола Вапцаров“ и „Черни връх“.

Към момента е изпълнено разширението на северното платно заедно с всички инженерни мрежи на  ул. „Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Успоредно с изграждане на улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение. В края на другата седмица предстои да бъде положен износващият пласт асфалт и маркировка и на изграденото северно платно. Строителните дейности ще продължат в южното платно.

Ул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и е един от стратегическите обекти в програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова. Пробивът на ул. „Филип Кутев“ заедно с този на бул. „Тодор Каблешков“ ще осигурят връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.