Заснети са над 15 000 нарушения на ограниченията за скорост в София за седмица

kameri-za-narushenia

Заснети са над 15 000 нарушения на ограниченията за скорост при спецоперация по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ ROTPOL, която бе проведена в периода 15-21 април, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Поставят още пет камери за скорост в София

От там уточняват, че на територията на столицата активно са работили всички технически средства за установяване на превишена скорост както през деня, така и през нощта. Камерите за видеонаблюдение са заснели общо 15 580 автомобила с превишена скорост. За засечените нарушения ще бъдат издадени и връчени на шофьорите електронни фишове.

Вчера 9966 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9768  водачи и пътници. Съставени са 2688 фиша и 678 акта за установени административни нарушения. А

кцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 17 – с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 8 водачи, трима са отказали тестване.