Изберете алтернативни маршрути ако пътувате към ж.к. „Гоце Делчев“, „Манастирски ливади“ или „Кръстова вада“

kanalizacionen-klon

Започва изграждането на канализационен клон в „Кръстова вада – запад“

В неделя – 21 –ви април, започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“.

Реализацията на проекта ще създаде условия за бъдещо поетапно изграждане на канализационна мрежа в квартала, за отводняване на част от района, както и за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата. Изграждането на ВиК инфраструктурата в района ще подобри условията за живот на неговите жители и качеството на околната среда.
Обектът ще се реализира за 150 дни, а стойността му е 1,5 млн. лв., осигурени от ПУДООС и бюджета на Столична община.
Изграждането на колектора ще се изпълнява по ул. „“Хенрих Ибсен“ /„Сребърна“/ и автомобилният трафик по улицата ще бъде затруднен. С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно, съгласно одобрена организация на движението.
817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ /ул. „Сребърна“/ и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вада-запад“, ще се изградят на десет части. За по-бързо придвижване, Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути:


За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор Каблешков“;

За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;

За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.