Започва тридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

opasni-otpadaci

Между 5-7 юни Столичният инспекторат организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Това се посочва на интернет страницата на Столичния инспекторат, цитирано от БТА. 

По време на юнската кампания мобилните пунктове на дружеството по закона за задълженията и договорите „ЕкоСейф- СОФ“ ще бъдат отворени между часовете 11:00 и 19:00 ч. 

На 5 юни мобилен пункт ще бъде на ул. „Париж“ № 5, на паркинга пред Столичния инспекторат. 

От инспектората напомнят, че на 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. „Целта на този ден е да се придаде човешко измерение на проблемите с околната среда и да насърчи всеки един да предприеме реални действия за опазването на планетата“, посочват от инспектората. 

На 6 юни мобилен пункт ще бъде разположен ул. „Пиротска“, след бул. „Константин Величков“ до парк Света Троица, а на 7-и – в ж.к. „Хиподрума“, бул. „Цар Борис III“ № 41 на паркинга пред Общинския културен институт, информират от Столичния инспекторат. 

Гражданите могат да предадат опасни отпадъци от домакинствата като лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, препарати за растителна защита и борба с вредителите, киселини, фармацевтични продукти – лекарства с изтекъл срок на годност и луминесцентни лампи, поясняват от инспектората. 

Гражданите имат възможност да заявят и домашно посещение на телефон: 0885 401 300, всеки делничен ден от 9:00 до 18:00 ч., а условието е да се предават опасни отпадъци над един кг от домакинството. 

След направената регистрация, ще бъде организирано домашно посещение веднъж месечно при спазване на минималните количества, поясняват още от Столичния инспекторат. 

Целият график за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е достъпен на сайта на Столичния инспекторат.