Започна събарянето на бл.7 и бл.8 от Виетнамските общежития

vietnamski-obstezitia-krasna-polyana

Започна планираното събаряне на бл.7 и бл.8 от Селище на строителя /Виетнамски общежития/ .На територията на Селище на строителя е съсредоточена тежка строителна техника за изпълнение на премахването.Това е планирана акция на районната администрация, като за нормалното и спокойно изпълнение на действията е подсигурено засилено присъствие на органите на реда, съобщиха от районната администрация.

Още през 2018 година районният кмет на Красна Поляна беше заявил, че до 2020 г. всички сгради, част от така наречените виетнамски общежития трябва да бъдат разрушени. По думите му, хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха.

Изселените роми от т.н. Виетнамски общежития биват настанявани в блокове от контейнери. Жилищният блок корабни контейнери, който се изгражда в Красна поляна, вече е почти готов. Очаква се в средата на ноември там да бъдат настанени жителите на т.нар. Виетнамски общежития в столичния квартал.

Предимствата на този вид жилища е, че се изготвят много бързо, като строежът им продължава не повече от 9 месеца, обясниха експерти пред БНТ.

Новият блок разполага с три вида апартаменти, като най-големият е с три спални помещения. Всяко жилище има кухненски бокс и оборудвана баня.