Започна премахването на „Веселото село“ в Борисовата градина

veseloto-selo-borisova-gradina
Снимка: Аделина Ангелова/ Столична община

„Днес започнахме принудителното премахване на незаконните постройки на „Веселото село“ в Борисовата градина“, съобщи кметът на столична община Йорданка Фандъкова.

След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка.

Заповедта за премахването на незаконните постройки беше издадена през 2018 г. и очаквано беше обжалвана от фирмата, която ги е изградила. Преминахме през две съдебни инстанции и през май тази година Върховния административен съд потвърди премахването.

Дори и след това продължиха опитите за бавене. Благодарение на администрацията на община Пловдив, успяхме да връчим на фирмата заповедта за доброволно изпълнение, с което започва да тече срокът за премахване.

След като и той не беше спазен, преминахме към принудително премахване. Всички направени разходи ще бъдат предявени на фирмата.

Това е вторият терен от Борисовата градина, който освобождаваме в последния месец.

Кметът на район „Средец“ г-н Трайков довършва премахването на оградата при къпалнята „Мария Луиза“, с което върнахме към парка 12 дка.

Главният архитект на София арх. Здравков продължава с актовете за незаконните обекти на терена на автокъща „Капитолия“. Изпълняваме исканията на съда и разширяваме обема на действията си, като към незаконно поставените навеси, присъединяваме оградите и пристройките.