Започна монтажът на трамвайните релси на пл. „Македония“ в София

remont-tramvayni-relsi

Започна монтирането на трамвайните релси на столичния пл. „Македония“ до Руски паметник.

Кметът Йорданка Фандъкова инспектира ремонтните дейности в района и обясни, че въпреки непостоянното време няма забавяния и следващата седмица ремонтът продължава и след “ Пирогов“.

„Целият участък в района на площад „Македония“ ще се превърне в линеен парк, със зелени трамвайни линии и места за паркиране по проект на френско проектантско бюро. Обособяват се и три ленти за движение. През април следващата година трамваят от Съдебната палата до „Бъкстон“ трябва да бъде пуснат и да започне работа в следващия участък от „Бъкстон“ до „Княжево“, информира Фандъкова.

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов и градоначалникът увериха, че се следи изключително много за качеството и материалите се тестват ежедневно за целия ремонт на трамвайното трасе по „Цар Борис III“.

„Всеки ден да се взимат проби от всички материали, които се полагат, за да се следи качеството и да не се налага след това да се връщаме. Надявам се с този засилен контрол да гарантираме качествено изпълнение“, заяви Фандъкова.

Кметът съобщи, че от следващата седмица се очаква да започне монтажът на релсите от болница „Пирогов“ в посока ж.к. „Бъкстон“. Изисквам да се работи с нужния брой хора, да бъде наситено с бригади. Навсякъде, където има фронт, да се работи, за да се гарантира спазването на срока“, подчерта столичният кмет.

Цялостният ремонт трябва да приключи през зимата на 2023 г., като по линията ще се движат пет чисто нови трамвая.

Фандъкова съобщи, че в момента тече процедура и за закупуването на 13 нови мотриси, но процедурата се бави заради обжалване на участниците в конкурса.