Зам.-кметът по транспорта на София напуска поста си

kristian-krastev
Снимка: Фейсбук/ Кристиан Кръстев - Kristian Krastev

Кристиан Кръстев напуска поста заместник-кмет по транспорта по лични причини.

Днес той е депозирал молбата си за освобождаване „по взаимно съгласие“ пред кмета на София Йорданка Фандъкова. „От тук нататък ще се развивам в друга посока“, каза той. Напускам в прекрасни отношения с колегите и с кмета, не искат да ме пускат, допълни той. Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта, каза Кръстев. Той пожела успех на кмета Фандъкова и на екипа и отбеляза, че човек трябва да гледа бъдещето.

Предишната длъжност на Кристиан Кръстев беше служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Марин Райков през 2013 г.

„Днес искам да Ви информирам за своето решение да напусна поста заместник кмет на Столична община в направление „Транспорт и градска мобилност“.

Тръгвам си от този пост с благодарност. Благодарност към кмета Фандъкова за възможността, която ми даде – както да натрупам още опит, така и да помогна със своята експертиза в областта на администрацията, транспорта и пътната безопасност. Благодарност към хората, които срещнах там и уроците, които научихме заедно“!, написа Кръстев в социалните мрежи.

С поглед вперен в бъдещето пожелавам успех на всички!