Заловиха 15-годишен да шофира мощен автомобил в София, в него са били майка му и баща му

patna-policia-traffic-police

СДВР хвана 15-годишно момче, което шофирало мощен автомобил из основните улици в столичния квартал „Младост 4“, съобщи NOVA.

Мощният автомобил бил спрян за проверка тази вечер на ул. „Филип Аврамов“. На седалката до 15-годишния водач седял брат му на 17 години. На задната седалка била 34-годишната им майка, на която е автомобила и бащата, който е на 38-годишна възраст.

Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на водача ще бъде съставен акт.

Ще бъде сезирана Държавната агенция за закрила на детето за случая с 15-годишния водач. Това съобщи по NOVA старши инспектор Цветан Среднев от 7 РПУ – София.

„Абсолютно безотговорна постъпка. Колегите са съставили акт за установяване на административно нарушение на майката, която е собственик на автомобила, тъй като водачът е наказателно не отговорен. Автомобилът се дерегистрира, свалят се регистрационните табели, образува се преписка, която утре ще бъде докладва в Софийска районна прокуратура. Ще бъде сезирана агенцията за закрила на детето. При проверката на майката на водача е установено, че тя има невръчени фишове на стойност около 3500 лева”, добави старши инспектор Цветан Среднев.