Задължително с презервативи на обществени места

condom

София/ 1 април 2020 Всички лица са длъжни да носят презервативи, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Това нареди председателят на новосъздадения тази нощ щаб. Мярката не важи единствено ако гражданите са с куче или са по-малко от двама.

За организацията за осъществяване на контрол имат грижата областните управители, а служителите на реда ще следят за изпълнението на мярката.

В заповедта е записано, че мерките с носенето на презервативи се предприемат с цел ограничаване на нежелателната бременност и разпространението на срамни болести, което представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.

Още от рано тази сутрин, денонощните аптеки добавиха към списъците с липсващите стоки (маски, дезинфектанти и спирт) и презервативите.

По време на извънредния брифинг, репортер от национална телевизия зададе въпроса дали презерватива ще може да се сваля поне за малко докато ходи по малка нужда, а негова колежка попита: „Ама и жените ли“?

Очаква се, до края на деня заповедта за носене на кондоми да бъде отменена поради липса на съгласие в обществото. Заедно с отмяната на заповедта, държавата ще закупи 1 млн. презерватива, които ще бъдат поставени на тези които нямат възможност да го направят сами. Ще бъдат поръчани кондоми от типа FFP 2 или 3, които са най-добрата защита за гражданите.

Честит първи април! Останете си вкъщи!