Отново пренареждат павета по „Дондуков“

павета

По-малко от година след основния ремонт на булевард “ Дондуков“, днес за пореден път бяха забелязани работници да пренареждат павета в района на бившия “ Партиен дом“. Това не е първият ремонт в този участък. 

Справка на ремонтите на тази важна градска артерия показва следната хронология:

3 юли 2017 г.: Начало на реконструкцията на бул. „ Дондуков”.

15 септември 2017 г.: Пуснати за движение са участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“.

4 ноември 2017 г.: Ремонт в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща”. Пренареждане на паветата по самия булевард.

24 ноември 2017 г.: Ремонтни дейности в отсечката на булевард „Дондуков“ в отсечката от улица „Раковски“ до улица „Бачо Киро“. Изваждат се паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място се поставят решетки за отводнителни канали.

9 януари 2018 г.: Ремонти в района на бившия Партиен дом.

Ремонтът включва подмяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите отсечки не бяха затворени едновременно, а поетапно, за да не се създава напрежение сред шофьорите в и без това претоварения столичен трафик. Първо бяха затворени за движение първата и третата отсечка. 
Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв.