Южен парк – трета част, е освободен изцяло от незаконни търговски обекти

nezakonni-obekti-yuzen-park

Южен парк – трета част, бе освободен изцяло от незаконни търговски обекти, като бяха премахнати последните три незаконни мобилни съоръжения. Това се съобщава на фейсбук страницата на район „Триадица“.

Общо премахнатите от районната администрация през последните седмици подобни обекти в парка са 12, за останалите десет са се погрижили собствениците им след предписания от експертите на района, информират от районната администрация.

В края на февруари пет незаконни обекта бяха вдигнати като изпълнение на последователна програма на районната администрация по разчистването на общински терени. Локацията на четири от въпросните обекти бе алея „Роналд Рейгън“ в Южния парк, а петата – на ул. “Метличина поляна“.

От район „Триадица“ информират, че през пролетта предстои премахването на незаконни гаражни клетки в кв.  “Стрелбище”- около 100 заповеди за принудително премахване чакат обработка в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община, във връзка с което главният архитект на София Здравко Здравков е гарантирал приоритетно администриране и издаване на актовете.