Wizz Air ще лети от София до Санкт Петербург

уизеър-софия-санкт-петербург

Унгарската нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще извършва полети от София до Санкт Петербург. Стартирайки от 2 юли 2020 г., най-новата услуга ще се изпълнява три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота.

Билетите вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com или чрез мобилното приложение на WIZZ. Цените започват от 57.99 лв. в едната посока с малък салонен багаж.

„Уизер“ е единствената авиокомпания, която предлага директен полет от София до Санкт Петербург, наричан Северната Венеция заради живописните канали и специфичната си архитектура. Считан за културна столица на Русия, градът е известен с множество забележителности, включително над 70 театъра и 200 музея, сред които световноизвестният Ермитаж.

От авиокомпанията напомнят, че за пътуване до Санкт Петербург е необходима електронна виза – тя е безплатна и е валидна за 30 дни, като разрешената продължителност на престой в града и в Ленинградска област е до 8 дни. Заявленията за визи следва да бъдат подадени онлайн най-малко 4 дни преди планираната дата на посещение.