Wizz Air пуска полет от Абу Даби до София

летище-софия-рвд

Унгарският нискотарифен авиопревозвач Wizz Air обяви пет нови маршрута от международното летище в Абу Даби. Единият от тях е до София. Първият полет, свързващ столицата на Обединените арабски емирства с българската, ще се осъществи на 15 септември.

Маршрутите ще се осъществяват всеки вторник и събота. Другите нови маршрути от Абу Даби са до Будапеща и Букурещ, които стартират от юни 2020 г. и до Клуж-Напока и Катовице
от септември.Новината идва след сключеното през март
споразумение, с което се формализира създаването на Wizz Air Abu Dhabi като местна авиокомпания със седалище в емирството в партньорство между ADQ и Wizz Air. Това е първата авиокомпания на Wizz Air, създадена извън Европа, която се очаква да започне експлоатация по-късно тази година.
Предвижда се нискотарифната компания да се съсредоточи върху създаването на маршрути до пазари, на които има операции с висок растеж, а именно Централна и Източна Европа и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план.
Полетите по петте нови дестинации вече са в продажба, съобщават от компанията. Началната цена на еднопосочните билети за всички линии е 59.99 евро, но тя включва само включена административна такса и малък салонен багаж. Ако пътниците искат да си вземат багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Също така ще трябва да платят допълнително за запазени места.