Втори желаещ за кмет на София обяви кандидатурата си

deyan-nikolov
Снимка: "Възраждане"

След като миналата седмица „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“ издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев, днес и от партия „Възраждане“ обявиха своята кандидатура. Това е Деян Николов – секретар на „Възраждане“ – София. Деян Николов е роден в Пловдив и стана известен с това, че регистрира марката „Костя Копейкин“ в патентното ведомство.

„Ще бъда кмет, който желае София да се развива и всички тези районни кметове е редно да могат да решават проблеми“, каза Николов.

По негови думи, ако бъде избран, районните кметове ще имат повече свобода. Той пое ангажимент, че ще има много повече местни референдуми и софиянци ще бъдат питани по важни теми.

Деян Николов е депутат на партията в Народното събрание. Според кратката му биография в партийния сайт той е завършил „Бизнес и икономика“ и е работил в сферите на логистиката, статистиката, бизнес анализа и мениджмънта. Също така пише, че е работил в големи международни компании, като не се споменават имена.

Настоящият депутат обяви, че като кандидат за кмет ще предложи изцяло нова философия, с която да се обърне негативната тенденция в София на сегрегация. Той уточни, че в момента ресурсите се наливат в централната част на града и има огромен брой крайни квартали, които са занемарени и изоставени, затова партията ще се фокусира върху децентрализацията на властта. Допълни, че детайлната програма за развитие на града ще бъде представена в хода на предстоящата кампания, но представи обобщено част от проблемите, върху които ще работи: задръстванията, трафика и пренаселването, проблемите с паркирането, поддръжката на големите зелени площи, недоброто планиране на града, замърсяването на въздуха и чистотата в столицата.