Всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт

niskopodov-tramvai

От първи февруари всички деца до 10 години ще пътуват безплатно в обществения транспорт. Отстъпката в цената на картите за пътуване на ученици се увеличава от 20% на 70%, а в картите за пътуване на възрастните хора – на 40%. Намаленията ще са в сила до края на годината.

Министерски съвет отпуска 73 милиона лева в подкрепа на  услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%. Намалението за цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена, съобщи служебният премиер Гълъб Донев. 

Служебният кабонет ще разгледа и промени в медицинска експертиза на работоспособността, които по думите на премиера Гълъб Донев, ще доведат до повече справедливост на хората с увреждания. В последните дни на служебното правителство Донев заяви: „Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват решения и действия. Ако всеки върши работата, за която е избран или назначен съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът небрежност ще е изолиран случай. 

Знаем много добре, че проявите на небрежност са тези, които причиняват щети, които понякога са с фатален край“.