Временно се променя движението по четири трамвайни линии заради ремонти

tramvaina-linia-tramvai-5

Временно се променя движението по трамвайни линии с номера 1, 3, 6 и 7 във връзка с ремонтни дейности за периода от 00.00 ч. на 08 юли – събота, до полунощ на 09 юли – неделя, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт.

Маршрутът на трамвайна линия № 1 в посока центъра се променя от ж.к. „Иван Вазов“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Княгиня Мария Луиза“/бул. „Христо Ботев“ и направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до транспортен надлез „Надежда“. 

Трамвайна линия № 3, в посока кв. „Орландовци“ ще се движи от ж.п. гара „Захарна фабрика“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Цар Симеон“/бул. „Константин Величков“, по маршрута на трамвайна линия № 11 по бул. „Константин Величков“, ул. „Габрово“, ул. „Скопие“, транспортен подлез „Надежда“ (Триъгълника), по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по ул. „Козлодуй“ по маршрута до кв. „Орландовци“, двупосочно.

Трамвайна линия № 4 в посока кв. „Орландовци“ ще е с маршрут  от ж.к. „Бъкстон“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Македония“/бул. „Христо Ботев“, по ул. „Алабин“, по бул. „Витоша“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по ул. „Козлодуй“ до кв. „Орландовци“, двупосочно.

Маршрутът на трамвайна линия № 6 се променя в посока ж.к. „Обеля 2″ от ж.к. „Иван Вазов“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“/площад „Възраждане“, през площад „Възраждане“ по маршрута на трамвайни линии № 8 и 10, бул. „Александър Стамболийски“, по бул. „Константин Величков“, по ул. „Габрово“, ул. „Скопие“ и от транспортен подлез „Надежда“ (Триъгълника) по маршрута до ж.к. „Обеля 2″, двупосочно.

Трамвайна линия № 7 ще е с променен маршрут в посока метростанция „Хан Кубрат“ и ще се движи от кв. „Манастирски ливади-запад“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“/ул. „Алабин“, по ул. „Алабин“, по бул. „Витоша“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и от Централна ж.п. гара по маршрута до метростанция „Хан Кубрат“, двупосочно. 

Разкрива се временна електробусна линия № Е3ТМ с маршрут от площад „Възраждане“ до Централна ж.п. гара. 

В посока Централна ж.п. гара маршрутът на електробуса ще е от спирка с код 1272 „Площад Възраждане“ на трамвайна линия № 3 в северното локално платно на площад „Възраждане“, по централното пътно платно на бул. „Александър Стамболийски“, по бул. „Христо Ботев“ и по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до спирка с код 2829 „Бул. Княгиня Мария Луиза“ за електробусна линия № 60;

В  посока площад „Възраждане“ електробусът ще се движи от спирка с код 2829 „Бул. Княгиня Мария Луиза“ по централното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза“, обратен завой на надлез „Надежда“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Христо Ботев“ и надясно в северното локално платно на площад „Възраждане“ до спирка с код 1272 „Площад Възраждане“ на трамвайна линия № 3. 

От 22 юни беше въведена нова временна организация на движението в кв. “Княжево“ във връзка с реконструкцията на трамвайния път. Ремонтът на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис Трети“ започна през лятото на 2021 г. и се очаква за приключи това лято.