Временно пуснаха движението в участъка на ул. „Филип Кутев“ от „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“

ulica-philip-kutev
Снимка: Аделина Ангелова/Столична община

От вчера временно е пуснато движението по двете средни пътни платна в новоизградения участък на ул. „Филип Кутев“ от „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ ,с дължина 600 метра, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес инспектира обекта.

Пътните платната сега са без износващия слой асфалт, който трябва да се постави, когато метеорологичните условия позволят, след което ще се отварят и четирите платна за движение. В следващите седмици ще да бъдат завършени тротоарите, информира Фандъкова.

По време на строителството е изградена подземната инфраструктура – канализация, водопровод, тръбна и ел. мрежа, отводняване, осветление. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. Изградени са основата на пътя и е положена асфалтова настилка, и временна маркировка, информира столичният кмет.

Успоредно с улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение. Изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ ще започне през пролетта.

Кметът Фандъкова очаква през 2023 г. да започне изпълнението на двата пробива – при бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Филип Кутев“. Това за мен е задача номер две след старта на разширението на метрото, заяви столичният кмет.