Временно е спряно движението около театър „София“ заради миризма на газ

изтичане-на-газ
Снимката е илюстративна

Временно е преустановено движението в района на театър „София“. Причината е миризма на газ идваща от контейнер. Сигналът е подаден около 17:30 часа и на място има служители на полицията, пожарната и екипи на Гражданска защита.

Автобусите, обслужващи линии 11 и 404 се движат от гара „Подуяне“ по бул. „Данаил Николаев“ и по маршрута си, а автобусите от линия 213 са отклонени от бул. „Евлоги и и Христо Георгиеви“, „Янко Сакъзов“ през кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски, Сточна гара и по маршрута си към Централна гара. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

По последна информация, опасност за населението няма.

Причина за паниката, заради която много хора бяха предупредени да не напускат домовете си, а други не бяха допуснати до тях, се оказа човешка грешка. „Някой е изсипал нещо в близката шахта. Остатъците от това въпросно нещо са изхвърлени в контейнера. Става въпрос за човешка грешка“, обясни Красимир Димитров от Столична община пред камерите на Нова телевизия. Според информациите в един от контейнерите за разделно събиране на боклук е била изхвърлена бутилка с капсули, които придават мириса на газ.

ЗАТВОРИХА „ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ“ ЗАРАДИ ИЗТИЧАНЕ НА ГАЗ