Вода изкопа улеи под мост на магистрала „Струма“

Вода е направила улеи, дълбоки до 1,7 м под един от мостовете на АМ „Струма“. След като вчера в социалните мрежи се появиха снимки от мястото на пропадане на земни маси около колоните, екип на държавното предприятие „Автомагистрали“ пристигна на място и проверява има ли опасност за пътуващите по магистралата.

Веднага започна запълването на рововете, съобщи bTV. 

Проблемният участък се намира под бившата АМ „Струма“, точно до село Мало Бучино. Минаващата в близост река си е пробила ново корито под моста на магистралата и е изровила улеи с широчина около 2 метра точно до носещите колони. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са категорични,  че опасност за съоръжението няма. По думите им започват да разработват проект за отклоняване на реката, която си е направила път под магистралата. 

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са категорични, че опасност за съоръжението няма. „Това, което виждате над земята, е една малка част от самата колона. По цялото трасе на магистралата, дълбочината на пилотите е от 20 до 30 м. Колоната е повече под земята, отколкото отгоре. Няма опасност за нарушаване на здравината на съоръжението“, посочи Румен Сечански, директор, Областно пътно управление – София. По думите им започват да разработват проект за отклоняване на реката, която си е направила път под магистралата.