Вижте къде утре няма да има вода

sofiiska-voda

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 29 май 2019 г. (сряда).

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на бул. „Сливница“ в кв. „Република“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 20:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Република“, кв. „Република 2“, местност „Толева махала“, магазините „Джъмбо“, „Метро“, „Аико“, бензиностанции „Лукойл“ и „Петрол“.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на ул. „21 век“ в кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „21-ви век“ от ул. „Димитър Страшимиров“ до № 36 и № 29 и ул. „Проф. Христо Вакарелски“ № 19 и № 16-20.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Зорница“ в с. Волуяк се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Минзухар“ от ул. „Карамфил“ до Гара „Волуяк“, ул. 50, ул. 41, ул. „Котешка стъпка“, ул. „Детелина“, кв. „Гара Волуяк“.

Във връзка с подмяна на водомери на бул. „Цар Борис III“ в жк „Хиподрума“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Цар Борис III“ №19.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Лотос“ във вилна зона „Изгрев“, гр. Банкя, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Лотос“, ул. „Авлига“ от ул. „Лотос“ до ул. „Перуника“, ул. „Горски път“ от ул. „Перуника“ до края на улицата.

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. „Цар Борис III“ в с. Казичене се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Мито Войнишки“, ул. „Индустриална“, ул. „Цар Борис III“, ул. „Стария Искър“.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на ул. „Атанас Дуков“ в парк „Борисова градина“ се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 21:30 ч. на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Атанас Дуков“ от №32 до №36.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството – www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

„Софийска вода” предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.