Възстановяват движението по бул. „България“

bulevard-bulgaria-remont

От днес, 12 септември, се възстановява изцяло движението по бул. „България“ между бул. „Т. Каблешков“ и околовръстния път в посока център. Връщат се постоянните места на:
-спирка с код 0868 „Кв. Манастирски ливади“;
-спирка с код 2688 „Ж.к. Бокар“;
-спирка с код 2206 „Ул. Тодор Каблешков“;
От 04:30 часа на 14.09.2020 г. се възстановява постоянният маршрут на автобусна линия № 304.
 Продължава работата по тротоарите и велоалеята.

Ето какво написав социалните мрежи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова:

Утре, 12 септември, възстановяваме изцяло движението по бул. „България“ между бул. „Т. Каблешков“ и околовръстния път в посока център.
През тази година успяхме да рехабилитираме участъците от бул. „България“ между бул. „Г. Делчев“ и бул. „Т. Каблешков“, от бул. „Т. Каблешков“ до Околовръстен път и от Околовръстен път до моста на р. Боянска. Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа за по-голяма здравина на пътното платно.
От бул. „България“, който ремонтираме на участъци в последните години, остава рехабилитацията на кръстовищата и на детелината при Околовръстен път.

Изчакахме възстановяване на движението по бул. „България“, за да започнем работа по кръстовището на бул. „Т. Каблешков“ и ул. „Боянски водопад“, която ще бъде затворена за изграждането на инженерните мрежи и разширението на булеварда.
 За осигуряване на вход и изход от кв. „Манастирски ливади – изток“ освен през ул. „Златните мостове“, която е отворена от 5 септември, са осигурени връзки и през ул. „Костенски водопад“ към бул. „Т. Каблешков“ и от ул. „Флора“ и ул. „Васил Стефанов“ към бул. „България“.
Отваря се за движение и южното платно на бул. „Тодор Каблешков“ при кръстовището с бул. „България“.

Изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ е ключово за изпълнение на третия градски ринг. В момента се работи по проекта за продължението на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до ул. „Емилиян Станев“, с което вътрешният ринг ще свърже бул. „България“ с бул. „Черни връх“.