Важна промяна в движението на градския транспорт от понеделник

граф-игнатиев

Нова транспортна схема по маршрутите на трамваи 10,12 и 18 влиза от 7 май тази година заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Закрива се движението в участъка от бул. „Витоша“ до пл. „Журналист“ за трамваите с номера 12 и 18, а за тези с номер 10 и до метростанция „Витоша“.

Маршрутите на линия 10 и 12 се обединяват в една временна, която ще върви под номер 10 по маршрут от ж.к. „Западен парк“ до бул. „Витоша“, а след това наляво по бул. „Витоша“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ през подлез „Надежда“, бул. „Рожен“, надясно по ул. „Илиянско шосе“, по маршрута на трамвайна линия № 12 до кв. „Илиянци“- двупосочно.

Трамвайна линия № 18 се закрива.

Разкрива се временна автобусна линия № А-ТМ 10 с маршрут:
Зоопарка, ул. „Сребърна“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Джеймс Баучър“, наляво по ул. „Свети Наум“, надясно по бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, по ул. „Алабин“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво през площад „Св. Неделя“, надясно по бул. „Тодор Александров“, по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута си до Зоопарка.

Автобусите от А-ТМ10 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута, включително и на разкритите за нощния транспорт по бул. Цар Освободител на пл. кн. Александър I и ул. 6-ти септември.

Ще има и 4 временни спирки:
– Спирка с код: 6466 „Сатиричен театър“ – на ул. Ген. Гурко на 25
м след ул.“ Г. С. Раковски“ в посока Съдебна палата;
– Спирка с код: 6467 „Съдебна палата“ – на ул. „Алабин“ на 50 м
след бул. „Витоша“ в посока пл. „Македония“;
– Спирка с код: 6401 „пл. Възраждане“ – на бул. „Ал. Стамболийски“ на 55 м след бул. „Христо Ботев“ в посока пл. „Св. Неделя“;
– Спирка с код: 6402 пл. „Св. Неделя“ – на бул. „Ал. Стамболийски“ на 5 м след бул. „Витоша“ в посока пл. „Македония“.