Въвеждат ограничение на скоростта от 30 км/ч в части от София

2332
ogranichenie-na-skorostta-zona-30

Ограничение на скоростта за движение до 30 км/ч ще бъде въведена през февруари по част от уличната мрежа в центъра на София, съобщиха от Столична община.

„Ограничаването на скоростта за движение в центъра на столицата ще повиши пътната безопасност и ще стимулира споделеното ползване на зоните“. Това каза зам.-кметът но транспорт Кристиан Кръстев.  

Създаването на „Зона 30“ повишава пътната безопасност. Тя е подходяща за стимулирането на по-широкото използване на алтернативни методи за придвижване. Въвеждането на „Зона 30“ се планира за по-широкия център и вече е готов проектът за два участъка между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“, и между бул. “Христо Ботев”, ул. “Алабин”, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Изпълнението на проектите започва с карето между булевардите „Пенчо Славейков“, „Прага“, „Скобелев“, „Витоша“, което ще бъде въведено от 10-ти февруари т.г.„Зона 30“ ще бъде въведена със знаково стопанство, което ще се обозначава началото и края на съответната зона. Ограничението на скоростта ще бъде 30 км/ч., което стимулира споделеното ползване на зоните.