Във вторник сутринта възстановяват изцяло движението по улица „Кукуш“

Във вторник сутринта възстановяваме изцяло движението по улица „Кукуш“. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи проверка на ремонтните дейности по улицата. Тя обясни, че са направили цялостна реконструкция на една от най-ключовите улици в район „Илинден“.

Във вторник ще се възстанови движението включително и на градския транспорт.

Днес се полага износващият пласт асфалт, предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека и изпълнение на маркировка.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа.

Кметът Фандъкова благодари на гражданите за търпението през всички дни, защото реконструкцията по думите ѝ беше тежка: цялостно изграждане на нова инфраструктура – около километър нова канализация, над 1 км нов водопровод, нови настилки, тротоари, ЛЕД осветление и постоянно видеонаблюдение.

„Надявам се улицата да не се превърне в писта и пожелавам на всички шофьори да карат внимателно, – посочи също столичният кмет. – Това е последователна работа в кварталите, инвестициите трябва да се насочват там, където има най-много хора, и след това да се премине към по-малки улици“ – заяви също Фандъкова. По думите ѝ „много се говори, че всички ще влизат в кварталите, но ние отдавна сме го направили – първо направихме основни булеварди и базовата инфраструктура и след това ключови улици в кварталите.