Васил Терзиев с амбиции да развие целогодишен туризъм на Витоша и минералната вода на София

кошута-на-витоша

През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия и Япония, съобщи в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев, относно целогодишен туризъм на Витоша и минералните води в столицата. В разговора с посланика на Австрия той е представил някои от основните приоритети за развитието на столицата, а с посланика на Япония са разговаряли за възможността за инвестиции на японски компании.

„За много от нас Виена е златният стандарт за развит град. Австрийската столица от години работи активно за подпомагане на процесите в града ни. Споделих с Андреа Икич-Бьом, посланик на Австрия, някои от основните ни приоритети за развитието на София“, пише Васил Терзиев. Той посочва, че един от приоритетите е планината да се превърне в привлекателен център за целогодишен туризъм на Витоша. Австрийският опит в тази област ще бъде изключително полезен, смята кметът на столицата.

Ще работим за по-ефективното използване на минералните води на София, посочва още Васил Терзиев. „Ще използваме модерните технологии и дигитални средства, за да взимаме решения, които се основават на данни, а не на субективни виждания“, отбелязва той.