Васил Терзиев е официално кандидат за кмет на София

vasil-terziev

Официално предприемачът Васил Терзиев е кандидатът за кмет на ПП-ДБ и „Спаси София”. Пред актива на политическите формации Терзиев си пожела убедителна победа и мнозинство в СОС. Водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София” ще е Борис Бонев. Той пък обеща да върне Витоша и къпалнята „Мария Луиза” на софиянци.

„Защо един успял човек, който си е подредил живота, тръгва да се занимава с това? Причината – да построим по-различно бъдеще. София да е град на бъдещето. За тази цел ни трябват хора с мечти, има ги. Изградили сме мрежа от районни кметове. Как София да бъде европейски град за пример, а не град, където с 30 г. закъснение не успяваме да имплементираме неща, а не да сравняваме със София и Любляна? Това ни е мечтата. Нашите приоритети – как ще направим училището най-приветливото място, второто е как ще решим проблема с детските градини, трето – искаме да създадем по-красив град с инвестиции в кварталите, а не само в центъра. Ще дадем повече правомощия на районните кметове, те са избрани от хората, те служат не на централната власт, а на гражданите. Амбицията ни е след 4 г. да се съберем пак тук и да знаем, че няма големи разлики от това, което сме заложили и изпълнили“, заяви Васил Терзиев.

„Ще ги разбием. София ще бъде град, с който истински да се гордеем. Имаме целия инструментариум зад нас. София ще бъде чист град, а не на вълци и титани. В кварталите ще бъде благоустроено“, коментира Борис Бонев.

„Като ви гледам, съм сигурен, че ще имаме победа. Защо съм оптимист? Защото като се запознах с Васил, той беше покорил световните пазари, средствата той инвестираше в образование. Тогава си казах – те са като модерните Христо и Евлоги Георгиеви и затова съм толкова сигурен в тази номинация“, заяви Кирил Петков.

Останалите партии все още не са обявили кои ще бъдат техните кандидати за кметския стол. Неофициално се заговори, че ГЕРБ-СДС ще се впусне в битката за местните избори с Георги Георгиев, а от БСП е възможно да излъчат Ваня Григорова.

Сред първите си приоритети Терзиев посочи училищата, решаването на проблемите с детските градини, като заяви и нужда от увеличаване правомощията на районните кметове, независимо от коя партия са.

„Амбицията ни е след 4 години когато се съберем пак тук да се погледнем в очите и да сме доволни, че няма големи разлики между това, което сме казали, и което сме изпълнили“, каза Терзиев.

Открои три приоритета:

  • убедителна победа на изборите
  • мнозинство в общинския съвет
  • качествено, достойно управление, което да направи София качествен европейски град за пример

Лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев ще е водач на листата общински съветници. Той заяви, че около 10 месеца са водени тежки преговорите между формациите за обща кандидатура. Определи предстоящите избори като исторически шанс, защото с темповете на презастрояване и разрушаване скоро няма да има неща за спасяване в града.