Васил Терзиев е издал заповед за проверки на имоти, общинска и държавна собственост в София, за установяване на незаконни и опасни сгради

незаконни-гаражни-клетки
Снимка: Столична община

Васил Терзиев е издал заповед за проверки на имоти, общинска и държавна собственост в София, за установяване на незаконни и опасни сгради, написа той в социалните мрежи:

„Премахването на незаконните сгради в ловното стопанство провокира много граждани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти.
Благодаря на всички за ангажираността и предложенията“.

„Издадох заповед за стартиране на обходи и проверки на имоти общинска и държавна собственост във всички райони на София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради. Районните кметове и техните администрации ще имат 3 месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни са за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. Ще направим данните от проверките публични, когато съберем цялата информация“.

„Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти“.

„Столична община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче“.