В София започват имунизации по офисите на фирми

център-за-ваксинации-пред-рзи
Снимка: Фейсбук/Йорданка Фандъкова

Първата фирма, която се възползва от инициативата на Столична община за ваксинация на служителите на работните им места е компания, която произвежда у нас чипове и сензори за автомобилната индустрия, съобщиха от „Московска“ 33.

С логистичната помощ на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, медицински екип от 24 ДКЦ посети на място фирмата и имунизира срещу COVID-19 всички желаещи. Поставени бяха ваксини според личните предпочитания на хората. Тези, които избраха еднодозовата ваксина „Янсен“ получиха веднага и европейски сертификат.

Сред заявилите да ползват предложената от СО услуга вече са много от компаниите в Бизнес парка в София, централата на ЧЕЗ България, както и Столичният автотранспорт. На всяко от тези места, в определения ден екипи от общинските ДКЦ-та ще посещават на място фирмите и ще ваксинират хората срещу COVID-19.щ

На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.