В неделя пускат метрото до „Хаджи Димитър“, април – до „Горна баня“

renoviran-metrovlak-2

До края на седмицата ще бъде възстановено пътуването между станциите „Театрална“ и „Владимир Вазов“ по третата линия на софийското метро. Това обяви изпълнителният директор на „Метрополитен“ Стоян Братоев. 

„Водният натиск е бил повече от предвиденото в геоложкия доклад и това е причинило пропадането на трасето между станция „Театрална“ и „Владимир Вазов“, обясни директорът.  Братоев съобщи, че са поели отговорността си много сериозно и всички мерки за ремонта и възстановяването на повредения участък са взети, което е довело до добър резултат.

Линията от „Красно село“ до „Горна Баня“ ще започне да работи през април, след като бъде одобрена от приемателна комисия. Това ще позволи на хората, които идват от Перник да слизат на гарата в Горна Баня и директно да се взимат метрото, като по този начин ще могат да стигат до центъра на столицата за 10 минути, обяви шефът на „Метрополитен“ пред Нова телевизия. За автомобилите са предвидени три буферни паркинга в квартал „Овча купел“.

„След завършването на третия лъч ще имаме 52 километра линии метро, което ни причислява към средните по големина (в Европа)“, уточни Братоев.

За пандемичната ситуация и предприетите мерки той заяви, че още от началото те се спазват стриктно, а пътникопотокът е намалял значително, след като преди COVID е бил 380 000, сега е 10 000.