Увеличават се желаещите да се ваксинират през уикендите в мобилните пунктове

mobilen-vaksinacionen-centar-avtobus
мобилен ваксинационен център

Общо 1318 ваксини срещу Covid- 19 са били поставени тази събота и неделя в „зелените коридори“, организирани от Столична община заедно със Столичната РЗИ, съобщи БНР.

Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени 13 276 ваксини.

Желаещите имаха възможност да избират между всички одобрени ваксини в ЕС, а пунктове бяха разкрити в пет мола и в Културния дом в кв. „Дружба“.

В работни дни ваксинации се извършват и в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени около 13 000 ваксини.

Продължава инициативата за ваксиниране на служители на фирми и предприятия. На сайта на Контактния център на Столична община  е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

От 13 до 18 ч. в ж.к. „Дружба“ в близост до Културния дом също работеше мобилен ваксинационен екип. 

На входа на търговския център табела указва мястото за ваксинация. Опашка от около десет души изчаква по около пет минути на човек. 

Д-р Деяна Еджиева заяви пред БНР: 

„Радваме се, че има толкова голям интерес днес към ваксинацията поне на фона на предишни пъти, когато сме идвали, че има толкова желаещи, защото това е единственият начин да се справим с пандемията и да се върнем към един нормален начин на живот. Има много хора, които идват притеснени, че имат придружаващи заболявания дали случайно не е противопоказна ваксината, но в повечето случаи просто това е една допълнителна причина да се ваксинират, защото пък рисковете от самото заразяване са също големи.