Утре столична община пуска безплатни буферни паркинги

фини-прахови-частици

Утре, 18 декември, буферните паркинги ще са безплатни за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Фейсбук. „Миналият вторник паркингите по линиите на метрото също бяха безплатни и постигнахме 20% повече паркирали автомобили. Въвеждаме безплатното паркиране като част от марките за действия при превишения на концентрацията на ФПЧ. За 18 декември прогнозата на НИМХ е за стойности на ФПЧ над 150 мкг/куб. м на две от станциите на агенция „Околна среда“.
Продължава и допълнителното миене на основни улици и проверките на източници за замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.
На нашия сайт https://air.sofia.bg/ можете да виждате в реално време почасовите станции от всички станции, прогнозата за следващите дни и въведените допълнителни мерки“.

Безплатните буферни паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Черни връх“, бул. „Ломско шосе“, бул. „Александър Малинов“ и на бул. „Драган Цанков„.