Убиха мъж в Борисовата градина /снимки/

убийство-борисова-градина

ПО НЕПОТВЪРДЕНА ИНФОРМАЦИЯ, ПРИЧИНАТА ЗА УБИЙСТВОТО Е ГЕЙ СКАНДАЛ

33-годишен е задържан за извършено тежко престъпление на територията на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за инцидент в столичен парк е подаден в полицията към 15:10 часа. По първоначални данни след възникнал скандал между двама мъже – на 33 и 48 години,по-младият е ранил смъртоносно опонента си, който е починал на място. В резултат на предприетите светкавични полицейски действия извършителят е задържан. На място и към момента се извършва оглед от криминалисти и експерти на СДВР, по случая е образувано досъдебно производство.

Тялото на убития е открито в района зад автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“. Медицинският екип, получил сигнала, се е отзовал на 5-ата минута и е установил смъртта на мъжа. 

По информация на „24 часа“, цитирайки източник от МВР, убития е бил с отрязан член, като причината за убийството е гей скандал.

„И извършителят, и жертвата са водили скитнически начин на живот“, съобщи на място в Борисовата шефът на СДВР Георги Хаджиев.

На задържания, който е на 33 години, ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като давал „неадекватни обяснения“. „И двамата са водили скитнически начин на живот – не са от София, нямат регистрации в столицата“, уточни още Хаджиев. Извършителят е родом от Кюстендил. Жертвата е от Разградско. Нямат адресна регистрация в столицата „Две криминални регистрации има мъжът, задържан за убийството. Жертвата пък има една криминална проява в живота си – хулиганство“, добави полицай №1 на София.