Столичната община изгражда три големи паркинга

garibaldi-pesehodna-zona
Площад "Гарибалди" Снимка: А.Д.А. ООД

Столичната община ще изгради три големи паркинга. Единият от тях ще е в района на Централна гара, другият – около сградата на Българското национално радио (БНР), а третият – в кв. „Люлин“. Това обяви  зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

По паркинга до БНР се работи и в скоро време ще бъде пуснат в експлоатация. Съоръжението ще бъде свързано с намиращата се в непосредствена близост метростанция на Националния стадион „Васил Левски“. Другите два паркинга тепърва трябва да почнат да се изграждат, уточни Крусев.

Утре Столичния ощински съвет ще започне разглеждането на предложенията за разширвяането на местата за платено паркиране в районите „Оборище“, „Възраждане“, „Красно село“ и горната част на „Лозенец“. Новите зелени зони може да принудят хората да търсят друго място за паркиране и именно заради това ще бъдат построени паркингите. Зам.-кметът обаче не уточни дали те ще бъдат платени.

Евгени Крусев също обяви, че от март месец пешеходната зона на бул. „Витоша“ ще бъде разширена. Тя ще достига до бул. „Ал. Стамболийски“, като ще обхване пространството пред Съдебната палата и около площад „Света Неделя“. Трамваите обаче няма да бъдат спирани и ще продължават да се движат по стария си маршрут.