Таксиметрови шофьори излизат на безсрочен протест на 131 места в столицата

таксиметров-шофьор

Таксиметровите шофьори излизат на протест на 131 места в столицата, определени от общината за стоянки. От Националния таксиметров синдикат обявиха, че започват безсрочни протестни действия днес от 10 ч., след като кметът Васил Терзиев не е  отговорил на искането им за среща. Недоволството ескалира след новата организация на бул. „Витоша“, където беше премахната стоянката за таксита.

От бранша заявиха, че вече са премахнати 22 таксиметрови стоянки от зони „център“ и „първа“ в столицата, без какъвто и да е дебат.

Исканията им са за повече стоянки и за създаване на комуникация между бранша и Центъра за градска мобилност относно репатрирането на автомобили, паркирани върху местата, определени за таксита. 

Преди няколко дни кметът Терзиев проведе среща с представители на големите таксиметрови компании в София и на Сдружение с нестопанска цел „Съюз такси“, които, по думите му, не участват в протестите. 

За мен са неоснователни днешните протести, след като миналата седмица е проведена среща със зам.-кмета по транспорт и с представители на протестиращите, на която е обяснено, че промените в центъра не премахват стоянки, както и че са поискани техни предложения, които да бъдат разгледани допълнително, обясни тогава във фейсбук кметът на София.