Стотици полицаи и жандармерия от София търсят убиеца от Костенец (снимки)

Откриха оръжие, с което вероятно е извършено едно от убийствата в Костенец

Девети ден продължава издирването на Стоян Зайков, заподозрян в две убийства в Костенец. Стотици полицаи, жандармерия и техника от София, както и специализирани части от СОБТ и ГДБОП се намират в района на Костенец, където се включват в издирването.

„В един от претърсваните периметри е открито оръжие. То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец“, съобщи по-рано днес главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов. Той обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие.Оръжието, което полицията намери днес до Костенец е ловна пушка, съобщи БНР. Открити са и голям брой боеприпаси – патрони. По непотвърдена информация, пушката и патроните са били намерени в скривалище, което се намира близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но за да бъде категорично потвърдено това, трябва да бъдат назначени експертизи на оръжието. С ловна пушка бе застрелян вторият убит в Костенец – съсед и трети братовчед на Зайков.

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете екзекуции. Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени.