Столичната полиция на крак заради “ София Прайд “ и още три шествия

софия-прайд

Засилени мерки за сигурност ще има в събота в центъра на София, заради планираното провеждане на “ София Прайд “ и още три шествия, съобщи СДВР. Ще бъдат изградени буферни зони за участниците в събитията, а при необходимост движението ще бъде спирано.

Полицията предприема мерки за охрана на обществения ред в събота – 9 юни, заради предвидения “ София Прайд “ и поредица други шествия в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 
На обявените сборни места на шествията ще бъдат изградени буферни зони за участниците в събитията. В обособените зони няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове).
 
При необходимост, по направленията на придвижване на шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно. От МВР уверяват, че са взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.
 
От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провежданите прояви, да проявят толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

 Първото шествие е заявено с начален час 14.00 ч. и ще приключи в 16.30 ч. Това е  шествието „Поход за семейството“, което ще започне от площад „Независимост“, ще продължи по бул. „Цар Освободител“, ще премине покрай сградата на Министерския съвет, а оттам по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по бул. „Витоша“ до Националния дворец на културата.

За времето от 16.00 до 22.00 ч. е организирано шествие “ София Прайд „, участниците в което ще се събират пред Паметника на Съветската армия – „Княжеска градина“ и ще преминат по бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“, ул. „Г.С.Раковски“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ до Паметника на Съветската армия.
 
От 17.00 до 20.00 ч. в близост до билетния център пред Национален дворец на културата ще се проведе  концерт с наслов „За Възраждане на семейните ценности“. Той е организиран от партия „Възраждане“ и е планирано да приключи в 20 часа.
 
В 18.00 ч. пред пилоните на НДК ще се събират участници в шествие, които ще се придвижат до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.