Столичната полиция на крак заради две взривоопасни спортни събития

levski-sofia-fans-police-цска


Левски срещу ЦСКА на футбол и Левски-Лукойл срещу Балкан /Ботевград/ на баскетбол

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред във връзка с предстоящата футболна среща на ПФК ”Левски“ И ПФК „ЦСКА- София“

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящото дерби на 21 май /вторник/ от 18.00 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.
Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.
Ще се следи за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. 
Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 
За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по- ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 16.00 часа. В деня на провеждане на футболния мач, билети на касите на Национален стадион „Васил Левски“ няма да се продават.

Във връзка с провежданото спортно мероприятие, в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Относно финала по Баскетбол между Балкан и Левски Лукойл е утре (21 май) от 21:00 часа в зала „Универсиада“. Втората среща е в четвъртък отново в София.

Ръководството на Левски Лукойл обяви пропускателния режим в зала „Универсиада“ за финалната серия срещу Балкан, която започва утре на 21 май. 150 билета ще бъдат предоставени за продажба за феновете на Балкан на касите в зала „Универсиада“. 

Привържениците от Ботевград ще бъдат настанени в малката трибуна зад скамейката на Балкан. Те ще влизат през входа от към бул.“Шипченски проход“, както досега. Необходимо е да се попълнят декларации за лицата под 18 години.