Столичните общински съветници стават учители в новопостроените детски градини

stolichen-obstinski-savet

София- 01 Април, 2022. Заради стотиците новопостроени детски градини и ясли в столицата, изникна огромен проблем за София. Приетите деца остават без учители, лелички и възпитателки поради факта, че ниското заплащане е изгонило дипломираните педагози в чужбина или в кол центровете на големите фирми.

На спешно заседание на Столичния общински съвет, органите на местното самоуправление, които за последните две години са се виждали за по час-два и то само онлайн, решиха да измият срама от нищоправенето и взимането на лобистки решения в полза на този или онзи.

Тъй като през последните 15 години бяха построени стотици детски ясли и заведения в София (за които няма достатъчно деца) се оказа че няма и достатъчно учители. Напълно доброволно (само срещу пликче за почерпка от родители, за по-добро легло за следобедна почивка), съветниците ще забавляват малките, ще подреждат кубчета като павета по „Дондуков“ и ще бършат дупета на наакани дечица.

Абсолютно от всички парламентарни групи и по-малко зависимите са приели единодушно да свършат някаква работа На ползу роду.

Първи Април, 2022