Столичната полиция с мерки във връзка с предстоящото футболно дерби

stadion-vasil-levski

В СДВР е създадена необходимата организация за опазване на обществения ред и осигуряване безопасността на движението във връзка с футболната среща между отборите на ПФК „Левски “ и ПФК „ЦСКА – София“ в неделя, 18 септември, с начален час 16:45 на Национален стадион „Васил Левски”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн. Привържениците на „Левски“ ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Б, а на „ЦСКА – София“ – на   сектори  В и Г. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. 

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 14:45 часа.

Преди, по време на и след футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

Във връзка с провеждането на спортното събитие в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.