Столична община приема заявки за ваксиниране от фирми

bezplatni-antigenni-testove

Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес-центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще бъде изпратен ваксинационен екип на място. На сайта на Контактния център на Столична община днес ще бъде публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят.

Целта е да се улесни и ускорим процеса на ваксинация в София. Допълнителна информация за кампанията ще може да се получи и на телефон – 0700 17 310. След подаване на заявлението служители на Столична община ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите, каза кметът Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд работят следните пунктове на закрито:

Кабинети за имунизация ще има в търговските центрове „Парадайс“, „Сердика център“ и „Ринг мол“. В тях желаещите граждани ще могат да се ваксинират от 13,00 ч. до 18,00 ч. Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище „Асен Златаров“ в кв. Христо Ботев, район Слатина. Пунктът в кв. Дружба, район Искър ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата „Искър“. Работното време на тези два кабинета е от 9,00 до 16,00 ч.

Мобилният ваксинационен автобус на СРЗИ също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица.

Продължава и ваксинацията в 8 общински поликлиники /Диагностично консултативни центрове/ в София. Тя се извършва в делничните дни, след предварително записване.