Столичани могат да си запишат час онлайн за COVID зоните в поликлиниките

bezplatni-antigenni-testove

Тези, които искат да се прегледат в COVID зоните в столичните поликлиники, могат да го направят онлайн. Това съобщи във Фейсбук зам.-кметът по финанси и образование на града Дончо Барбалов. 

Това може да се направи в здравния портал myhealth.bg. От днес всеки регистриран в портала софиянец може предварително да си запише час за преглед и тест, така че да не чака на опашка пред кабинета. Пациентът няма нужда да изчаква и резултатите от направения тест, кръвни изследвания или рентгенова снимка, защото ще може да ги провери в интернет. По същия начин резултатите от изследванията му ще могат да се получават и от лекуващия го личен лекар.

„В момента на платформата са качени графиците на 6 от общо 11-те бивши поликлиники, в които има специални COVID зони. Следващите дни ще се осигури възможност за резервация на час във всеки от кабинетите.

В София, където е регистриран най-големият брой случаи на заболели от COVID-19, вече активно работят COVID кабинетите в поликлиниките, където гражданите със симптоми могат да се прегледат от специалист. В 9 поликлиники в столицата заработиха COVID зони.

Диагностично-консултативните центрове имат за цел да намалят натиска върху болниците в София. Помещенията трябва да са с отделен вход. Останалите пациенти са отделени в друга зона, така че потоците да не се смесват. Работното време за COVID кабинетите ще се определя от всяко ДКЦ.