Ще има ли грипна ваканция за учениците в София?

gripna-vakancia

След като от днес в 1071 училища и детски градини в страната са преустановени учебните занятия поради обявена грипна ваканция, MySofia разбра от свои източници в Министерството на образованието и науката (МОН), че в момента се обсъжда обявяването на такава и за София – Град. В министерството решават дали обявяването на грипна ваканция за столичните училища и детски градини да бъде от този петък ( 25 януари ) или през следващата седмица.

В същото време от Столичната регионална здравна инспекция съобщиха, че засега не се очаква да бъде обявена грипна епидемия в столицата. Общо 12 области в страната са с висока заболеваемост. В 1071 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия. Грипна епидемия вече е обявена в областите Пловдив, Софийска, Варна, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Бургас, Шумен, Добрич и Силистра.

Пропуснатият по време на грипна ваканция материал ще бъде преструктуриран, за да не се допуска изоставане на учениците.
Всеки учител ще трябва да прецени как да навакса уроците и да уведоми директора на училището. Дните без учебни занятия няма да бъдат отучвани. Оценките на децата ще бъдат оформени навреме и първият учебен срок ще приключи по график – на 4 февруари 2019 г. Вторият срок започва на 6 февруари 2019 г.