Спряха ремонта на Западен парк

zapaden-park

Заради грешка при проектирането спря ремонтът на Западен парк в София

Заради грешка при проектирането, спряха ремонта на Западен парк. По време на реконструкцията на главния вход е установено, че фундаментите при козирката са проектирани върху магистрален водопровод. Обновяването трябваше да приключи още преди началото на лятото, но заради лошо време срокът беше удължен до октомври.

След като работниците са разкопали до главния вход откъм бул. „Сливница“ са установили че проекта не е домислен и фундаментите при козирката попадат точно върху магистрален водопровод. Според Столична община, грешката е установена в началото на май и се изискало от проектантите да дадат ново решение. В края на май е състаен Акт 10 – спиране на строителството и се е поставил срок до 17 юни да променят проекта. Срокът не е спазен и те са представили преработките на 25 юни и отново част архитектура не е била спазена със „Софийска вода“ към този тип водопроводи.

ПРОДЪЛЖАВА НЕЗАКОННАТА СЕЧ В ЗАПАДЕН ПАРК

В проекта, част „ВиК“ тези водопроводи са отразени, но в частите „конструктивна“ и „архитектурна“, те липсват.

Стигнало се е до прекратяване договора на проектантите, а те са предоставили правата на Столична община. С цел максимално бързото възстановяване работа по обекта, общината е възложила на общинско предприятие „Софпроект“ да направи необходимите преработки и доработки.

Реконструкцията на Западен парк ще струва около 10 млн. лева, като до момента на 100% са изпълнени подземната конструкция, канализация, част електро. Изпълнени са конструкциите и техническите помещения на сухия фонтан, разчистено е изцяло езерото и алпинеума, изградени са конструкциите на зеленото училище.

РЕМОНТЪТ НА ЗАПАДЕН ПАРК СЕ УДЪЛЖАВА С ШЕСТ МЕСЕЦА