Спират 21 обществени поръчки, установени като незаконосъобразни

vasil-terziev-i-ivan-vasilev

Вчера получихме резултатите от финалния доклад за законосъобразност на 24 обществени поръчки. Това, което проверката установи, е, че от 24 обществени поръчки, 23 имаха проблем, а 21 са установени като незаконосъобразни. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев пред журналисти, цитирано от БТА.

По думите му, освен незаконосъобразност, са констатирани и други проблеми – наличие на ограничителни изисквания, непълно обявление за обществена поръчка, незаконосъобразно изменение на документацията за участие, несъответствие в информацията и в обявлението на останалите документи. Кметът обясни, че ще бъдат спрени всички тези незаконосъобразни обществени поръчки и веднага ще започне работа по нови процедури, свързани с тях. Тези обществени поръчки засягат работа, която е важна за столицата.

Общата стойност на анализираните 24 обществени поръчки е 204 млн. лв., обясни Терзиев. Обществените поръчки включваха различен тип обекти – инфраструктурни, детски градини, ВиК, избор на надзор и други, добави кметът.