Спешно кърпят столичните булеварди преди зимата

boulevard-cherni-vrah
Снимка: Столична община

Ударно кърпене на дупките в софия на прага на зимата. 24 екипа от строителни работници са на терен в последните топли седмици. Преди, обаче, ремонтите да свършат – цели  булеварди са осеяни с парчета изрязана настилка. 

Използваме топлото време, за да може дейностите да се извършат с топъл асфалт и пътната мрежа да бъде подготвена за зимата. Запечатването на неравности и фуги с асфалт и битум ще предотврати навлизането на вода, замръзване и разрушаване на настилките“. Това каза зам.-кметът Ангел Джоргов при проверка на работата на бул. „Свети Климент Охридски“, съобщиха от Столична община.

Бригади работят по попътната настилка на ул. „Беловодски път“, бул. „Никола Петков“, участък на Софийски околовръстен път, ул. „Войнишко въстание“, ул. „Васил Стефанов“ и други.  

През тази година заедно с предстоящите три седмици ще бъдат ремонтирани над 250 хиляди квадратни метра по  пътните платна и около 55 хиляди кв. метра тротоари, като в тези цифра не влизат ремонтираните от районните администрации тротоари и улици.

София е разделена на 7 зони и 7 различни фирми отговарят за поддръжката на пътищата, каза още Джоргов.