Спецоперация срещу телефонни измамници в София

police-gun

Спецоперация на СДВР доведе до задържането на трима, съпричастни към повече от 10 телефонни измами в София

Успешна спецоперация за противодействие на телефонни измами проведоха служители на СДВР. В хода ѝ, в София са задържани двама души, а трети е арестуван със съдействието на униформени от ОДМВР – Русе на територията на Русенска област. В хода на разследването е установено, че мъжете, на 55, 46 и на 37 години, са съпричастни към повече от 10 телефонни измами, реализирани в столицата.

Според събраните до момента данни звънели на случайно избрани телефонни номера и под предлог, че се провежда полицейска операция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от потърпевшите различни суми. Общата стойност на придобитите по измамния начин парични средства възлиза на повече от 70 000 лева. При проведените процесуално-следствени действия, в жилището на един от задържаните е намерено и огнестрелно оръжие, противозаконно придобито при една от измамите, когато възрастна жена предоставила метална касета с пари и оръжието вътре в нея.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура. Единият от мъжете е разпитан в качеството на свидетел и освободен. Като обвиняеми по образуваното досъдебно производство са привлечени 55-годишният и 37-годишният. Наложени са им мерки „задържане под стража“. Работа по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.