София остава без нощен транспорт още една година

488

София остава без без нощен транспорт поне още една година, след като това бе гласувано в Комисията по транспорт и пътна безопасност. Ако докладът бъде одобрен и от Общинския съвет, автобусни линии N1, N2, N3 и N4 ще останат спрени до 1 октомври 2022 г.

В доклада на общинските съветници Карлос Контрера и Зафир Зарков се посочва, че ако линиите заработят от 1 октомври 2021 г., какъвто беше графикът, ще се генерира голям разход заради ниската натовареност на линиите, предвид все още действащите противоепидемични мерки.

Общинският съветник от „Спаси София“ Борис Бонев гласува „против“ решението, което бе прието на заседанието.

Според него има хора, които имат нестандартно работно време. „След 23:30 ч. възможността им да се придвижват с градски транспорт се отказва, а такситата остават единствена алтернатива“, обоснова се Бонев.

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев обясни, че при тези противоепидемични мерки в София нощният транспорт не е удачно да се пуска.

По време на заседанието Борис Бонев заяви, че от ЦГМ не са предоставили точни данни на столичните общински съветници за това какъв процент граждани използват нощния транспорт в София.