София очаква първите си експресни автобусни линии. Новите маршрути ще бъдат по линии 109 и 110

автобуси-до-витоша

Две експресни автобусни линии в София предлага зам.-кметът по транспорт Кристиян Кръстев по БНТ.

Новите маршрути ще бъдат по линии 109 и 110 и ще се движат в делнични дни.

По този начин ще се избягва натоварването в центъра. Разработва се план и за нови денонощни линии. Предвижда се да бъдат направени и спирки по желание за повечето крайградски линии.

Предложението е на заместник-кмета по транспорт, а нововъведенията ще бъдат обсъдени от общинския съвет. Ако бъдат одобрени, линиите ще бъдат пуснати през есента.

От „Лозенец“ ще можете да пътувате до бизнеспарка, а 110-а линия – от „Тодор Каблешков“ пак до бизнес парка ще може да пътувате. Линията минава през „Бъкстон“ – „Т. Каблешков“, Околовръстното, бизнес парка и оттам – по „Александър Малинов“. 109-а линия, знаете, към момента „Лозенец“ не се свързва пряко с бизнес парка, а обръщалото при булевард „Арсеналски“, оттам по „Черни връх“ ще можете да се свържете пак с Околовръстното. До бизнес парка ще пътувате за 8 минути, а при 110 линия ще можете от пътния възел на бул. „България“ и Околовръстното. До бизнес парка ще може да се пътува за 11 минути“, обясни Кристиян Кръстев, зам.-кмет по транспорт в Столичната община.